Hampaattoman siilin ruokavalioon ideoita

Siilien ravintoon ja ruokintaan keskittyvä keskustelufoorumi

Hampaattoman siilin ruokavalioon ideoita

ViestiKirjoittaja Mauno » 10 Joulu 2011, 03:56

Meillä on nyt ollut hieman hankaluuksia keksiä siilille monipuolista ruokaa sen jälkeen kun loputkin hampaat tippuivat.
Erityisesti hyönteisiä pitäisi saada nopeasti kehiin.
Olen kokeillut tehdä kaiken näköisiä mössöjä tehosekoittimella, mutta
ei oikeen kelvannut Maunolle..

Tällä hetkellä mennään lähes vain pehmitetyillä kissanraksuilla, piltillä ja silloin tällöin saa kissan muuta purkkiruokaa tai kananmunaa.

Jauhomadoista poika tykkäsi, kun meille ensin tuli niin niitä sai joka päivä, mutta en ollut vielä tuolloin huomioinut että pojalla vain kaksi hammasta, sitten kun madot tulivat kokonaisina ulos niin tajusi ettei ollut kaikki ihan kohdallaan.. :)

Energinen se kuitenkin on ja muuten hyvinvoiva, huolestuttaa vaan kun ei saa sita oikeaa ravintoa mitä kuuluisi. Onko jollain vinkkejä antaa tilanteeseen?

Toinen asia on ettei Mauno juo, vaikka vettä olisi naaman edessä niin ei koske siihen, voi olla vaikka päiviä juomatta, jolloin pitää sitten ite vain antaa lääkeruiskulla nesteytystä ettei nyt ihan kuivu siilipieni. Onko normaalia jos siili ei juo? Ja kuinka paljon sen tulisi saada vettä?

Kiitos etukäteen! :)
Mauno
New member
 
Viestit: 5
Liittynyt: 25 Heinä 2011, 14:34

ViestiKirjoittaja Bella » 10 Joulu 2011, 13:28

Mun siili oli parin lääkärikäynnin jälkeen kärttyinen eikä suostunut syömään kunnolla kiinteää ruokaa, luulen että johtui siitä kun lääkäri tunnusteli suuta niin kovakouraisesti. :(
No koska kiinteä ruoka ei maistunut ja paino tippui niin keksittiin tehdä just sellanen pyre tehosekoittimella, tehtiin sellainen missä oli keitettyä jauhelihaa, pieniä sirkkoja ja matoja, sitten vaihdeltiin vähän joskus kanaan jauhelihasta ja sit siihen mössöön voi lisätä muita purkkiötököitä, tarpeeksi hienoksi ne menee että siili sen syö ja varmaan maistuis Maunollekin kun on matoja seassa :) Sitten sekaan voi laittaa nutrobalia, helokkiöljyä ja vettä tai laktoositonta maitoa. tällä ruualla saatiin taas paino nousuun ja tyttö totuuttelee taas kunnon kiinteään ruokaan :)
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma

ViestiKirjoittaja Mauno » 10 Joulu 2011, 14:35

Alright! Kiitos vinkeistä. Maunolle ei mene millään pakastekuivatut madot alas, ei mennyt sellaisinaan eikä tollaisena seoksenakaan.
Taitaa tykätä vaan luikertelevista makupaloista :)

Mutta pitänee nyt yrittää, harmi kun ei ole (?) valmiiksi olemassa jotain pehmeitä ötökkä seoksia.
Mauno
New member
 
Viestit: 5
Liittynyt: 25 Heinä 2011, 14:34

ViestiKirjoittaja PIRRE » 10 Joulu 2011, 15:50

silloin kun meidän edesmenneellä siilillä oli suussa kasvain niin ruokittiin sitä ötökkämössöllä elikkä pakastin ensin elävät ötökätkin ja sitten veitsellä hakkasin ne mössöksi sekä kananjauhelihaa joka oli herkkkua. sekä säilyke ötökät ovat jo valmiiksi pehmeitä niin niintäkin on helppo pieniä. ja entäs pikkusirkat ? säilykemalliset.. nekin on aika helppoa purtavaa myös ilman hampaita :)
tsemppiä Maunolle !
PIRRE
Member
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22 Huhti 2005, 21:49
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja merjah » 10 Joulu 2011, 16:36

Meillä oli pahimmillaan yhtäaikaa kolme suuvaivaista siiliä. Ötökkämössö, pieneksi murustettu kypsä jauheliha ja laktoositon maito kuuluivat ruokalistalle päivittäin. Minäkin suosittelen noita ihan pieniä säilykesirkkoja. Serafiinalla on ikenien liikakasvua eikä se tykkää syödä isoja sirkkoja, mutta nuo minisirkat se hotkii hetkessä.
merjah
Member
 
Viestit: 829
Liittynyt: 27 Loka 2004, 10:10
Paikkakunta: Kuopio

ViestiKirjoittaja Bella » 11 Joulu 2011, 14:37

Joo meilläkin käytetään noita purkissa olevia pehmeitä jauhomatoja jotka sitten mössätään, can o mini cricketsit on kans suurta herkkua ja se on helppo mössätä :) voi ostaa siis noita purkkeja tai sitten eläviä ja pakastaa ne elävät ja sitten mössätä. Ei noi kuivatut jauhomadot tuoksu ja maistu yhtään samalle kuin tuore tai purkista tullut ainakaan meidän siilien mielestä :)
Bella
Member
 
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Syys 2009, 11:03
Paikkakunta: Turku / Tukholma

ViestiKirjoittaja tini » 15 Joulu 2011, 03:22

Ötökkämönjään voi kokeilla lisätä Nutriplussaa. Se yleensä maistuu siilille kun siilille eikä siitä ole mitään haittaakaan.
<a href="http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/OE0322099" target="_blank" rel="nofollow">http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath =/Shops/KYA/Products/OE0322099</a>
Vois alkaa herkullisen lisän mukana maistua ötömönjä ja sit vois vähitellen poistaa Nutriplussan käytöstä :)
tini
Member
 
Viestit: 1788
Liittynyt: 21 Elo 2004, 05:14
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Ravinto & ruokintacron