apuva! katkennut kynsi

Yleinen siilikeskustelufoorumi

apuva! katkennut kynsi

ViestiKirjoittaja Eitspii » 13 Syys 2014, 22:53

Huomasin että viime yön aikana herraseni oli katkaissut takajalastaan kynnen :( eläinlääkärit eivät ole auki pienellä paikkakunnallani viikonloppuna. Olen putsaillut haavaa en viitsinyt repiä kynttä irti. Odotatko maanantaihin putsaillen vai lähdenkö ajamaan siilin kanssa eläinlääkäriin kauaksi?
Eitspii
New member
 
Viestit: 5
Liittynyt: 12 Kesä 2013, 19:36

Re: apuva! katkennut kynsi

ViestiKirjoittaja Yuuki » 14 Syys 2014, 10:16

Eitspii kirjoitti:Huomasin että viime yön aikana herraseni oli katkaissut takajalastaan kynnen :( eläinlääkärit eivät ole auki pienellä paikkakunnallani viikonloppuna. Olen putsaillut haavaa en viitsinyt repiä kynttä irti. Odotatko maanantaihin putsaillen vai lähdenkö ajamaan siilin kanssa eläinlääkäriin kauaksi?


Onko kynsi katkennut ihan tyvestä vai hieman kauempaa? Meidänkin siilillä on joskus käynyt noin, leikkasin repsottavan osan irti kynsisaksilla (jotta ei repeä pahemmin) ja kylvetin tassua aamuin illoin betadine-liuoksessa. Kynsi parani itsestään eikä tulehtunut. Mitä lähempänä tyveä kynsi on katkennut, sitä helpommin se tulehtuu. Tulehdus vaatii antibiootit ja eläinlääkärikäynnin, mutta monesti kynsirepeämät paranevat ilmankin. Desinfioisin aamuin illoin (esim. betadine-liuoksella) ja seurailisin tilannetta, jos varvas alkaa näyttää turvonneelta tai haisee pahalle niin sitten heti lääkäriin.
Avatar
Yuuki
Member
 
Viestit: 154
Liittynyt: 23 Touko 2010, 15:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: apuva! katkennut kynsi

ViestiKirjoittaja Eitspii » 14 Syys 2014, 10:21

Tyvestä katkennut. Varvas on hieman punertava. Täytyy yrittää hyvin puhdistella.
Eitspii
New member
 
Viestit: 5
Liittynyt: 12 Kesä 2013, 19:36


Paluu Siilikeskustelucron