Siilin luonnekyselyä :)

Yleinen siilikeskustelufoorumi

Re: Siilin luonnekyselyä :)

ViestiKirjoittaja enni91 » 30 Huhti 2014, 10:03

liisamari tuiskunen kirjoitti:Nyt kyllä ollaan siinä pisteessä että estellen kynnet PAKKO leikata! Kun Estelle kävelee lattialla niin kuulee jo kun kynnet laahaavat/raapivat lattiaa. En saa millään leikattua syömisen aikana oon kokeillu (vaikka estelle onkin ahne silti kipittää vaan karkuun),
kylvyssä kokeiltu (Juoksee ja pyrkii pois pesuvadista..), selälteen (rimpuilee tai menee palloks)
Onkos täälä Tampereella ketään avuliasta siili kasvattajaa joka vois auttaa leikkaamaan? Vai onko aivan pakko mennä eläinlääkärille...? En kuitenkaan (jos ei kukaan saisi leikattua) millää haluisi että pientä rauhotettaisiin tollasen takia.. Voisko niitä vaikka hioo mitenkää? :D :(

Apua tarvitaan! Alkavat kynnet jo mennä melkein tassun alle (ainakin kääntynyt jo pahasti)...
Meillä oli aluksi vähän vastaavia vaikeuksia Tiuhtin kynsien klippailun kanssa, ennen kun löydettiin se meidän yhteinen sävel. Kylvyn aikana kynsien klippaaminen aiheutti lähinnä Tiuhtille pakokauhua, ja selällään tyttö ei viihdy, jotta klippailut voisi hoitaa rimpuilematta. Nykyään ei klippailussa ole enää hankaluutta, kun Tiuhtin asettaa ruokakupin eteen. Jauhiksiin Tiuhti on kyllä rakastunut, mutta hyvä annos jauhiksia menee kyllä alas vajaassa kolmessa sekunnissa, joten siinä ajassa ei paljon leikata kynsiä. Me annetaan tähän tarkoitukseen herkkuna kypsennettyä ja pieneksi murustettua (maustamatonta, vähärasvaista) kananjauhelihaa, jonka pureskeluun menee huomattavasti enemmän aikaa. Sitten kun siilineiti syö, nostan sormin pinsettiotteella yhden tytön tassun vähän ilmaan, että näen mistä klippaan, ja toisella kädellä napsasen nopeasti ja varmasti sopivasta kohtaa (esim. kissankynsiklippereillä saa leikattua kaksi kynttä kerralla). Joskus nostan Tiuhtin tassun lattiasta laittamalla sormeni tassun alle, ja tätä tyttö ei aina edes huomaa syödessään. Koska siilini on niin herkkä, on parempi ottaa klippailun suhteen vain yksi tassu per ilta. Toki teen useamman tassun kerralla, jos Tiuhti ei näytä siitä pahastuvan.

Siilin luottamuksen saaminen ja kokemuksen kerryttäminen tällä saralla vie varmasti jonkin aikaa, ja toivottavasti löydätte kanssa sen teidän "yhteisen jutun" millä klippailu onnistuu. En itse lähtisi hiomaan missään nimessä niitä kynsiä, mutta esim. lievästi karhennettu juoksupyörä voi vähentää tarvetta klippailla niin usein.
enni91
New member
 
Viestit: 3
Liittynyt: 03 Tammi 2013, 12:50

Re: Siilin luonnekyselyä :)

ViestiKirjoittaja liisamari tuiskunen » 30 Huhti 2014, 15:48

Hmm.. Toi jauheliha on kyllä estellen suosikkia. Kokeilen sitä ja jos sillä ei onnistu soitetaan eläinlääkärille. Sillä kynnet on oikesti jo niin pitkät että pikkuinen ei tykkää juosta juoksupyörässä (sattuu varmaan tassuihin). :(
Entä miten kävisi sellainen jyrsijöiden kynnen raapimis "juttu"? :)
liisamari tuiskunen
Member
 
Viestit: 33
Liittynyt: 12 Elo 2013, 16:06

Re: Siilin luonnekyselyä :)

ViestiKirjoittaja liisamari tuiskunen » 30 Huhti 2014, 21:59

ÄÄÄÄ! Ei onnistu mikään! Tai toi syömis juttu MELKEIN onnistu mutta juuri kun olin leikkaamassa tämä älyää vetää tassunsa pois..!!
Ei muutaku eläinlääkärille sitte... Estelle on varmaa lihonukki kun se ei oo varmaa voinu niin paljoo juosta juoksupyöräs niitte pitkien kynsien takia.. :( On se elämä vaikeeta...... (siilillä kun orjallakin)
liisamari tuiskunen
Member
 
Viestit: 33
Liittynyt: 12 Elo 2013, 16:06

Re: Siilin luonnekyselyä :)

ViestiKirjoittaja Little Hedgie » 11 Elo 2016, 20:20

Hei! Eli siis itselläni on kovan harkinnan alla siilin hankinta, mietin joka päivä ankarasti onko siili minulle se oikea? Kysyisin nyt teiltä että onko siili (yleensä) sellainen lemmikki joka tykkää oikeasti olla sylissä rapsuteltavana ja hellittävänä? Haluaisin myös mahdollisesti puuhailla jotain kivaa siilin kanssa, mutta onko se mahdollista, vai juokseeko siili heti pois? En haluaisi maksaa yli kolmeasataa euroa jos siitä ei olisi minulle mitään iloa?:/ (Anteeksi jos tuo kuulosti jonkun mielestä itsekkäältä tms.) Olen kovasti katsellut kaikenmaailman söpö kuvia siileistä ja mietiskelen, että ovatko siilet kovin pieniä? Kiitos etukäteen jos joku antaisi asiallisia vastauksia kysymyksiini!:)
Little Hedgie
New member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 16 Heinä 2016, 12:46

Re: Siilin luonnekyselyä :)

ViestiKirjoittaja Tapis » 17 Elo 2016, 08:37

Hei
On oikein hyvä että pohdit näitä kysymyksiä ennen lemmikin hankintaa. Näin sen pitääkin olla. Usein ihmiset ottavat lemmikin ajattelematta mikä on itselle se paras vaihtoehto.

Siili on erakkoeläin eikä kaipaa ihmisen läsnäoloa. Monesti siilit, varsinkin ikääntyessään, saattavat hyvinkin nauttia hetkittäisistä rapsuttelu tuokioista sylissä. Mutta kokonaisuutena ottaen siilit eivät ole varsinaisesti sylissä viihtyviä ja monesti jopa liian vilkkaita siihen. Siilien kanssa on myöskin vähän vaikeaa leikkiä, mutta kaikenlaisia virikkeitä heidän asumukseen täytyy pistää, jotta yöllä saavat niitä tutkia ja saavat liikuntaa. Jos kaipaat oikeasti sylittely lemmikkiä ja puuhailukaveria, ei siili tosiaan ole siihen välttämättä kaikista paras vaihtoehto.

terveisin
Kirsi
Avatar
Tapis
Member
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Marras 2005, 22:36
Paikkakunta: Nurmijärvi

Edellinen

Paluu Siilikeskustelucron