siili hoitoon

Yleinen siilikeskustelufoorumi

siili hoitoon

ViestiKirjoittaja sibe » 27 Marras 2004, 12:20

Olisimme mahdollisesti hankkimassa siiliä, mutta meidän pitäisi tietää olemmeko allergisia ja jos joku espoossa asuva olisi lähdössä viikoksi matkalle voisimme ottaa sen hoitoon. Se olisi vähän niin kuin allergiatesti. Jos emme ole allergisia saamme siilin ja se olisi mahtavaa.
sibe
Member
 
Viestit: 25
Liittynyt: 27 Marras 2004, 12:10

ViestiKirjoittaja Eclipse » 27 Marras 2004, 13:37

Monet jotka harkitsevat siilin ottamista käyvät jonkun siilistin luona kylässä katsomassa tuleeko allergiaa...me ainakin käytiin ja sen lyhyen ajan aikana kyllä huomaa tuleeko mitään...tietenkin siilille voi tulla allegiseksi myöhemminkin. Me asutaan espoossa ja luultavasti meille voi tulla katsomaan siilejä (pitää vielä varmistaa vanhemmilta) <br>T.Noora
Eclipse
Member
 
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Touko 2004, 17:19
Paikkakunta: Suomi

ViestiKirjoittaja Aino » 27 Marras 2004, 19:48

Täytyy sitten muistaa, että vierailu siiliperheessä, tai edes siilin hoitoon ottaminen eivät takaa etteikö allergia voisi puhjeta myöhemmin. Kannattaa kuitenkin mennä tutustumaan jonkun siilistin kotiin. Epäilen että kovin moni ei ole valmis antamaan siiliä hoitoon ellei ole tarvetta hoitopaikalle, eikä sittenkään ihmiselle kenellä ei ole siileistä kokemusta.
Aino
Member
 
Viestit: 517
Liittynyt: 03 Tammi 2004, 20:49
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja sibe » 28 Marras 2004, 12:34

Kiitos vastauksista! <br>Ajattelimmekin käydä isän kaverin siskon luona jolla on siili, mutta laitoimme ensin tiedon keskustelupalstalle
sibe
Member
 
Viestit: 25
Liittynyt: 27 Marras 2004, 12:10

Re: siili hoitoon

ViestiKirjoittaja Allergikko :( » 05 Maalis 2017, 16:06

Hei!
Olisin kiinnostunut lemmikkisiilistä, mutta koska itselläni ja vanhemmillani on allergioita olisi hyvä, jos pääsisimme "testaamaan".
Joten kysyn: olisiko Vaasan seudulla siilinomistajaa,joka antaisi testata omaanko allergiaa.
Allergikko :(
New member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 05 Maalis 2017, 14:00

Re: siili hoitoon

ViestiKirjoittaja Vikkeliii » 20 Elo 2017, 11:56

Edit. Keväälle 2018 asti on löytynyt hoitosiili, joka jää meille jos kukaan ei hänelle altistu :D

Moikka!
Täällä myös kovasti omaa siiliä haluttaisiin. Taustalla vuosia sitten lemmikkirotat muutaman vuoden ajan joille nuorin poika altistui todella pahasti. Lääkäriltä tuli aikoinaan kielto minkäänliaisiin jyrsijöihin. Suru ollut siitä asti niin pojalla kun meillä muillakin :cry: Olemme eläneet nyt 5 vuotta ilman lemmikkiä ja päivittäin lapsemme (11v ja 14v) kyselevät, voimmeko ottaa ikinä enää lemmikkiä.
Nyt elokuussa 2017 Astmalääkäriltä kysyessäni mielipidettä lemmikkisiilin ostamiseen, näytti hän heti vihreää valoa. Pyysin jos pojasta voisi ottaa siiliallergia testin mutta tätä ei (ainakaan vielä) tunneta eikä siis voida testata. Eräs siilikasvattaja neuvoi että paras testaus olisi siis se että altistaisimme puolen vuoden ajan koko perhettä siiliin.
ETSIMME siis nyt siiliä joka voisi asustaa meillä noin puoli vuotta. Jos kaikki menee hyvin, ostamme siilin itsellemme tai mahdollisesti jonkun toisen siilin samalta kasvattajalta jos hoitosiili ei ole myytävänä :) Jo puolesta vuodesta voimme maksaa esim.puolet siilin hinnasta ja ostaa hänelle ruoat ym. Eli siili olisi pitkäaikaisessa hoidossa mutta kuitenkin kuin oma. Etsimme nuorta siiliä, ettei tule heti suru puseroon jos vanhempi siili kuolisi meillä ollessaan.

Meillä on tällähetkellä tuttavan siili hoidossa, joka lupautui asumaan meillä 2 viikkoa :D Olemme siis tottuneet käsittelemään ja hoitamaan siiliä. Tiedämme kuinka paljon siivousta siilin kaappi tavitsee. Pesemme juoksupyörän joka päivä, samoin pyyhimme tasot ja ruokakupit. Siivoamme aamuisin yöltä jääneet ruoat pois ja laitamme illalla uudet ruoat. Meillä on 1neliön kaappitila jossa hiekka-astia. (tällähetkellä hoitosiilin mukana tullut juoksupyörä ja nukkuma koppi, ne pitää vielä hankkia siis omaksi ellei tule hoitosiilin mukana...) Lisäksi avaamme kaapin ovet huoneeseen iltaisin jotta siili saa enemmän liikkumatilaa. Viikonloppuisin voimme valvoa siilin kanssa puoleen yöhön mutta arkena aikaiset aamuheräämiset (itselläni klo 5-6.00) pakottavat meidät ihmiset aikaisemmin nukkumaan. Ihanteellista olisikin siis jos siili olisi totunut tai sen voisimme totutella heräilemään noin 20.-21.00 aikaan. Saisimme sitten pari yhteistä tuntia illalla ennen nukkumaan menoamme :) :wink:
Itse aikuisena olen siilin ensisijainen hoitaja, pesu-ja ruokavastaava. Mutta muut perheenjäsenet osallistuvat seuran piton sekä sylittelyyn...mahdollisesti myös kylvettämiseen.

Jos sinulla on siili jollaista etsimme, ilmoita! Mulle voi myös soittaa tai viestiä: 040 5683865 Vikke Avonius. Asumme Järvenpäässä mutta olemme valmiita ajelemaan noin 100km säteelle hakemaan hoidokkiamme :wink:
Vikkeliii
New member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Elo 2017, 11:36

Re: siili hoitoon

ViestiKirjoittaja Soili » 19 Tammi 2018, 10:40

Täällä olisi siilikokenut hoitopaikka siilille. Olen viiskymppinen entinen siilinkasvattaja, joka ottaisi mielelläni siilejä viikoksi pariksi hoitoon. Ne voisivat asustella lattialämmitetyssä pohjakerroksessa asunnossani. Tunnen tarkkaan siilien tarpeet, aikoinaan kasvatin monta poikuetta nimellä sy Tähtitorninmäen. Luonani siilisi saisi lempeää hoivaa ja asianmukaisen hyönteispainotteisen ruokavalion. Asun Helsingin Marjaniemessä.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos piikikkääsi kaipaa hoitopaikkaa vaikka hiihtolomalla.

t. Soili Turro
soili(at)live.com
Soili
Member
 
Viestit: 512
Liittynyt: 06 Maalis 2005, 11:01
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Siilikeskustelucron